pirmdiena, 2012. gada 10. septembris

ŠŪNU POLIKARBONĀTS - DIVSIENU POLIKARBONĀTS


Jau labu laiku cilvēci nodarbina problēma ka ietaupīt enerģiju, kur ņemt materiālu, kas būtu izturīgs un to varētu ilgi lietot. Un te viņš ir  - vienreizējais materiāls šūnu polikarbonāts.
Labākā šūnu polikarbonāta īpašība ir tā, ka šūnās ietverts gaiss lieliski pasargā siltumu šūnu polikarbonāta konstrukcijās, bet speciālais pārklājums atstaro kaitīgo - ultravioleto starojumu. Ja salīdzina šūnu polikarbonātu ar stiklu, tad šūnu polikarbonāts 4 reizes labāk saglaba siltumu un ir 200 reizes vieglāks, 12,6 kvadratmetru šūnu polikarbonata loksne sver tikai 8 kilogrami.
Pateicoties šūnu polikarbonātam, jūsu konstrukcijas var būt vairākas reizes vieglākas nekā izmantojot stiklu.
Šūnu polikarbonāts veiksmīgi tiek lietots siltumnīcu pārklājumos, kas garante labaku ražu polikarbonāta siltumnīcās, jo šunu polikarbonāts ļauj agrāk iesākt un vēlāk pabeigt siltumnīcu sezonu, bet, ja izvēlās divkameru šūnu polikarbonātu, siltumnīcas var ekspluatēt visu gadu. Kā arī šūnu polikarbonāts pasargā augus no pārkaršanas un plaisāšanas dēļ jau pieminēta aizsardzības slāņa pret ultraviolēto starojumu, kas tiek atstarots atpakaļ ārējā atmosfērā.
Šūnu polikarbonats ir arī ļoti elastīgs un to var izmantot apaļām un daļēji apaļām konstrukcijām. Kā arī šunu polikarbonātam piemīt vērā ņemamas darba temperatūras no - 40 līdz + 130 grādiem pēc Celsija skalas, kas salīdzinot ar plēvi ļauj šūnu polikarbonātu izmantot gan ziemā, gan vasarā atstājot to uz jūsu konstrukcijām.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru